JQuery Interview Questions and Answers Part 4


1. Which jQuery method is used to set one or more style properties for selected elements?
Ans:css

2. Which jQuery method is used to perform an asynchronous HTTP request?
Ans: jQuery.ajax()

3. What is the correct jQuery code for making all div elements 100 pixels high?
Ans: $("div").yPos(100)

4. Which jQuery function is used to prevent code from running, before the document is finished loading?
Ans: $(body).onload()

5. Which jQuery method should be used to deal with name conflicts?
Ans: conflict()

6. Is jQuery a W3C standard?
Ans: Yes

7. What is the correct jQuery code to set the background color of all div elements to red?
Ans: $("div").css("background-color","red");

8. With jQuery, look at the following selector: $("p.sample"). What does it select?
Ans:All p elements with class="sample"

9. Which jQuery method is used to hide selected elements?
Ans:hide()

10. jQuery is a JavaScript Library or separate framework?
Ans: It is javascript library.






Subscribe

Receive Quality Tutorials Straight in your Inbox by submitting your Email below:

Delivered by FeedBurner

Protected by Copyscape Duplicate Content Checker