JQuery Interview Questions and Answers Part 3


1. "unobtrusive JavaScript" means?
Ans: JavaScript that is separate from HTML

2. Does jQuery uses CSS selectors to select elements?
Ans:yes

3. Which symbol does jQuery use as a shortcut for jQuery?
Ans: $

4. How to select all div elements using jquery?
Ans: $("div")
  
5. jQuery is used for client scripting or server scripting?
Ans. Server scripting

6. Can we use jQuery with AJAX?
Ans: yes

7. html() method of jquery will work for both HTML and XML documents?
Ans: No

8. Jquery is written using which language?
Ans: JavaScript

9. The jQuery method which is used to switch between adding/removing one or more classes from selected elements is
Ans: switchClass()

10. $("div#name .sample") output is?
Ans: div elements with id="name" or class="sample"
 






Subscribe

Receive Quality Tutorials Straight in your Inbox by submitting your Email below:

Delivered by FeedBurner

Protected by Copyscape Duplicate Content Checker