Dot Net Interview Questions Part 19

1. What is an interface class?
Ans.  Interface is an abstract class which has only public abstract methods and the methods only have the declaration and not the definition. These abstract methods must be implemented in the inherited classes.

2.What does the parameter Initial Catalog define inside Connection String?
Ans. The database name to connect to.

3.What does Dispose method do with the connection object?
Ans. Deletes it from the memory and frees space

4.Can you change the value of a variable while debugging a C# application?
Ans. Yes, if you are debugging via Visual Studio.NET, just go to Immediate window.

5.Where is the output of TextWriterTraceListener redirected?
Ans. To the Console or a text file depending on the parameter passed to the constructor.

6.What does the This window show in the debugger?
Ans. It points to the object that’s pointed to by this reference. Object’s instance data is shown.

7.What’s class SortedList underneath?
Ans. Sorted HashTable.

8.Can you store multiple data types in System.Array?
Ans. No.

9.Tell me the namespaces which are necessary to create a localized application?
Ans. System.Globalization, System.Resources

10. Can we use “this” within a static method?
Ans.We can’t use ‘This’ in a static method because we can only use static variables/methods in a static method.
 



Subscribe

Receive Quality Tutorials Straight in your Inbox by submitting your Email below:

Delivered by FeedBurner

Protected by Copyscape Duplicate Content Checker